Skip to Main Content

Beautiful, Accessible and Sustainable

The new campus in Paramus will occupy 40 acres, of which more than 30 percent will be green space. Gardens, lawns, and walking paths will provide a beautiful, park-like setting, so that families, patients, and visitors can relax and have a moment of serenity. Patient rooms will overlook either the gardens on the ground level or rooftop gardens.

The new campus will contribute to the community’s health and beauty and will be easily accessible to major  highways and access points, including Route 17, the Garden State Parkway, East Ridgewood Avenue, A&S Drive (Paramus Park Mall), and From Road. Estimates indicate there will actually be an improvement in traffic flow on East Ridgewood Avenue due to road improvements and new traffic lights and patterns that have been incorporated into the project. The campus will have 2,800 parking spaces (both outdoor and in a dedicated parking structure) and will be easily accessible to public transportation.

The construction plans have been developed with a focus on sustainability, incorporating best practices for energy efficiency, space utilization, water consumption, and use of natural light, with the goal of gaining top LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) rankings.

In sum, this new patient-centered, future-oriented, and accessible campus will truly be a health and wellness destination for the entire region.